top of page

De mooiste plekken in Andalusië

Alhaurin el Grande ligt aan de voet van de Sierra de Mijas en kijkt uit over de vallei “ Guadalhorce”.

Het plaatsje telt ca 20.000 inwoners. Het centrum is slechts op 8 minuten rijden. Voor de wandelaar is het centrum binnen 30 minuten te bereiken.

Alhaurin el Grande wordt nog niet overlopen door toeristen en is een gezellig en nog redelijk authentiek dorp, waar alles binnen handbereik is. Prima bakkers met heerlijk gebak, winkels, aantal supermarkten, maar ook een slagerij, vis- en groenteboer, met op de donderdag de lokale markt.  Er is een bibliotheek en mooie kerkjes zoals Santa Vera Cruz en San Sebastian.

De bevolking van Alhaurin leeft buitens huis. Dit zie je aan de pleintjes waar de lokale bevolking samen komt en de dag doorneemt. De vele barretjes waar de lokalen hun ontbijt neemt of een kopje koffie drinkt. En dan is er ook nog een diversiteit aan restaurantjes en terrasjes waar het heerlijk zitten is onder het genot van een ijsje, drankje en heerlijk eten. Tevens is er een 1ste hulp en Nederlandstalige medische zorg in het dorp en directe omgeving. Ook zijn er in deze plaats meerdere traditioneel religieuze festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken.

De omgeving van Malaga heeft de meeste zonuren in Europa, waardoor ook in de winter het hier overdag in een T-Shirt in het zonnetje heerlijk toeven is en praktisch het hele jaar men overdag buiten leeft.

Klik op foto om te vergroten
bottom of page